Waarom een NEStore kopen?

NEStore: De Toekomst van Duurzame Warmteopslag

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, is het cruciaal om innovatieve oplossingen te vinden voor energieopslag. NEStore, ontwikkeld door Newton Energy Solutions in samenwerking met TNO en de KÖNIG METALL Group, biedt zo'n oplossing. Dit revolutionaire systeem zet elektriciteit om in warmte en slaat deze op in warm water, wat resulteert in een aanzienlijk verminderd warmteverlies vergeleken met traditionele boilers

.

Efficiëntie en Duurzaamheid

NEStore maakt gebruik van stroom opgewekt door zonnepanelen en slaat deze energie op als warm water. Zelfs op bewolkte dagen is de opgeslagen energie beschikbaar, waardoor het systeem uiterst betrouwbaar is. Met capaciteiten variërend van 20 tot 30 kWh kan NEStore gemakkelijk voldoen aan de warmwaterbehoeften van grote gezinnen, bedrijven en sportverenigingen die streven naar verduurzaming.

Een uniek kenmerk van NEStore is de mogelijkheid om te communiceren met dynamische stroomtarieven. Het systeem laadt op tijdens de goedkoopste momenten, wat niet alleen voordelig is voor de gebruiker, maar ook bijdraagt aan een stabiel elektriciteitsnet. De NEStore zelf is vervaardigd uit recyclebare materialen en ontworpen voor een lange levensduur, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot en besparing op energiekosten.

Installatie en Onderhoud

De installatie van de NEStore is eenvoudig en vereist weinig ruimte. Het systeem bestaat uit een waterreservoir en een controle unit, en vergt minimaal onderhoud. Dankzij geavanceerde technologieën, zoals een luchtverwijderende laag en dikke isolatie, wordt warmteverlies tot een minimum beperkt. De NEStore kan warmte wekenlang vasthouden met een stilstandsverlies van slechts 1%, vergeleken met de 40% per dag van traditionele boilers.

Toepassingen en Kosten

De veelzijdigheid van NEStore maakt het geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Huizen met zonnepanelen, hotels, ziekenhuizen en sportcentra kunnen allemaal profiteren van dit duurzame systeem. De installatiekosten liggen tussen de €5.000 en €6.000, wat aanzienlijk goedkoper is dan vergelijkbare lithiumbatterijen die al snel €30.000 kosten.

Conclusie

De NEStore biedt een innovatieve en duurzame oplossing voor warmteopslag die zowel milieuvriendelijk als kosteneffectief is. Het opgeslagen warme water kan worden gebruikt voor douchen, vloerverwarming en radiatoren, zelfs wanneer er geen directe opwekking van zonne-energie is, zoals 's nachts of op bewolkte dagen. Dit maakt NEStore een waardevolle investering voor iedereen die zijn of haar energieverbruik wil verduurzamen.

De informatie uit deze blog is gebaseerd op de blog over NEStore op De website van de Duurzaamste Bouwer.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.