De ISDE subsidie is in 2024 nog voordeliger voor de huiseigenaar

Vandaag duiken we in de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing) subsidie, een geweldige kans voor huiseigenaren om hun woningen duurzamer te maken. Of je nu al enige tijd bezig bent met verduurzaming of net begint, deze subsidie kan je helpen om de kosten te verlagen en sneller duurzame stappen te zetten.

Wat is de ISDE Subsidie?

De ISDE subsidie is een regeling van de Nederlandse overheid om huiseigenaren te stimuleren te investeren in duurzame energie en energiebesparende maatregelen. Sinds de introductie in 2016 heeft de ISDE vele huiseigenaren geholpen met het financieren van duurzame verbeteringen. In 2024 zijn er enkele wijzigingen en uitbreidingen ten opzichte van 2023 die we hieronder zullen toelichten.

Wat is er nieuw in 2024?

In 2024 zijn er enkele belangrijke veranderingen en verbeteringen in de ISDE subsidie ten opzichte van 2023:

  1. Uitbreiding van subsidiabele maatregelen: Naast de bestaande maatregelen zoals warmtepompen en zonneboilers, komen nu ook bepaalde isolatiematerialen en ventilatiesystemen in aanmerking voor subsidie.
  2. Verhoogde subsidiebedragen: Om de adoptie van duurzame maatregelen verder te stimuleren, zijn de subsidiebedragen voor verschillende installaties verhoogd.
  3. Vereenvoudigde aanvraagprocedure: Het aanvraagproces is gebruiksvriendelijker gemaakt, waardoor het eenvoudiger en sneller is om subsidie aan te vragen.

Voorbeelden van Subsidie in 2024

Laten we enkele concrete voorbeelden bekijken van hoe de ISDE subsidie in 2024 kan worden toegepast:

  1. Warmtepompen

    • Voorbeeld 2023: Een huiseigenaar die een warmtepomp installeerde, kon tot €2.500 subsidie krijgen.
    • Voorbeeld 2024: In 2024 is dit bedrag verhoogd naar maximaal €3.000, afhankelijk van het type en de capaciteit van de warmtepomp.
  2. Zonneboilers

    • Voorbeeld 2023: De subsidie voor zonneboilers bedroeg tot €1.200.
    • Voorbeeld 2024: Dit bedrag is verhoogd naar €1.500, om de adoptie van zonne-energie verder te stimuleren.
  3. Isolatie

    • Nieuw in 2024: Waar in 2023 alleen isolatieprojecten binnen bepaalde projecten werden gesubsidieerd, kunnen huiseigenaren in 2024 direct subsidie krijgen voor het isoleren van hun woning. Dit omvat dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloer- en bodemisolatie, en gevelisolatie. De subsidie kan oplopen tot 30% van de totale isolatiekosten.
  4. Ventilatiesystemen

    • Nieuw in 2024: Voor het eerst kunnen huiseigenaren ook subsidie krijgen voor energiezuinige ventilatiesystemen. Dit is cruciaal voor het verbeteren van de luchtkwaliteit en het verlagen van energiekosten. De subsidie kan variëren van €500 tot €2.000, afhankelijk van het type systeem.

Hoe vraag je de ISDE Subsidie aan?

Het aanvragen van de ISDE subsidie is nu eenvoudiger dan ooit. Hier is een stappenplan om je op weg te helpen:

  1. Voorbereiding

    • Zorg ervoor dat je weet welke duurzame maatregelen je wilt nemen en verzamel offertes van gecertificeerde installateurs.
  2. Aanvraag indienen

    • Ga naar de officiële ISDE-website (RVO.nl) en log in met je DigiD.
    • Vul het aanvraagformulier in en upload de benodigde documenten, zoals offertes en technische specificaties.
  3. Subsidie ontvangen

    • Na goedkeuring van je aanvraag ontvang je de subsidie binnen enkele weken op je rekening.

Waarom kiezen voor verduurzamen met ISDE?

De ISDE subsidie maakt het financieel aantrekkelijker om te investeren in duurzame energie en energiebesparende maatregelen. Dit leidt niet alleen tot lagere energiekosten, maar ook tot een hoger wooncomfort en een positieve bijdrage aan het milieu. Bovendien kan het verhogen van de energie-efficiëntie van je huis de waarde ervan verhogen.

Bij Verdurzamen staan we klaar om je te helpen bij elke stap van je verduurzamingstraject. Of je nu vragen hebt over de ISDE subsidie of advies nodig hebt over de beste duurzame maatregelen voor jouw situatie, wij zijn er om je te ondersteunen.

Samen werken we aan een duurzamere toekomst!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.