De miljoenennota over verduurzamen in 2025

mijoenennota voor verduurzaming

Miljoenennota betekent het volgende voor Verduurzamen wooneigenaren

Gisteren (17 september 2024) heeft de overheid haar plannen voor 2025 gepresenteerd. Een voor ons erg belangrijk onderdeel is welke gevolgen de keuzes hebben voor mensen die hun woning willen verduurzamen. Wat gebeurt er met de subsidies en wat gebeurt er met de energiekosten? Wij hebben de belangrijkste puntjes op een rijtje gezet. 

Verlagen van de energiekosten

Ook in 2025 blijft de betaalbaarheid van energie een belangrijk agendapunt van het kabinet. Gelukkig maar. Een van de interessante maatregelen voor woningeigenaren is dat de belasting op gas met 2,8 cent per kuub is verlaagd! Voor huiseigenaren die nog afhankelijk zijn van de gasaansluiting biedt dit enige verlichting.

Daarbij werd aangekondigd dat er 60 miljoen per jaar gereserveerd wordt om kwetsbare huishoudens te helpen bij het betalen van de energierekening. Dit is gericht op het verlichten van de vaste kosten van huishoudens die moeite hebben met rondkomen. Ook wordt dit geld gebruikt om deze huishoudens te steunen met een stap in de verduurzaamheidsrichting. 

Subsidies voor verduurzaming: €578 miljoen beschikbaar

Ben jij woningeigenaar en ben je van plan te investeren in je woning? Goed nieuws! In 2025 is er maar liefst €578 miljoen beschikbaar via de wellicht voor jou bekende Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze regeling ondersteunt met het verduurzamen door de aankoop van bijvoorbeeld warmtepompen, zonneboilers en isolatiemaatregelen te subsidiëren. Mocht je dus geïnteresseerd zijn in het verduurzamen van je woning, kijk dan goed rond voordat je subsidies misloopt! 

Warmtenetten: Extra maatregelen in aantocht

Voor huishoudens die zijn aangesloten op een warmtenet, probeert het kabinet ook te ondersteunen. Het is nog onduidelijk in welke vorm deze ondersteuning plaatsvindt. Wel is aangegeven dat er voor elke situatie een passende oplossing gezocht wordt.

Aanpak vol stroomnet: Minder wachttijd voor verduurzaming

Een ander punt uit de Miljoenennota 2025 is het volle stroomnet. Vaak als woningeigenaren willen verduurzamen, lopen ze tegen lange wachttijden aan bij het aansluiten van zonnepanelen of het installeren van laadpalen voor elektrische auto’s. Om dit probleem op te lossen, wordt er via het Landelijk Actieprogramma Netcongestie gewerkt aan een oplossing voor een sneller en slimmer stroomnet. Dit zorgt ervoot dat het gemakkelijker is om als woningeigenaar een duurzame keuze te maken zonder belemmerd te worden door de lange wachtrijen. 

Ben jij van plan te verduurzamen?

Bij verduurzamen werken we samen met onze partner duurzaamstebouwer.nl. Samen willen we jou als woningeigenaar natuurlijk zo goed mogelijk ondersteunen in het verduurzamen van je huis. Vaak is het erg onoverzichtelijk waar je moet beginnen. Of je nu vragen hebt over subsidies, advies wilt over de beste isolatiemaatregelen of al helemaal klaar bent om de eerste verduurzaamheidsstappen te zetten: wij helpen je in elke stap van het proces. Alles onder één dak en onderaan de streep ben je nog goedkoper uit ook. 

Stel je vraag hieronder of neem direct contact met ons op!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.